MENIU

Procesul lui Floricel Achim şi al bulgarului Zikolov a început cu o amânare

Foto: ziuaconstanta.ro

Curtea de Apel Bucureşti a amânat, miercuri, pentru 27 iulie, procesul în care fostul subofiţer Floricel Achim este acuzat de trădare prin transmitere de secrete. În acelaşi dosar, bulgarul Marinov Zikolov este acuzat de spionaj.

Procurorii DIICOT au dispus, prin rechizitoriul din data de 22 iunie, trimiterea în judecată, în stare de arest, a subofiţerului Floricel Achim şi a bulgarului Zikolov Marinov, cei doi fiind acuzaţi de trădare prin transmitere de secrete, respectiv spionaj.

DIICOT i-a mai trimis în judecată, în acelaşi dosar, şi pe doi superiori ai militarului român Floricel Achim - Mihai Fercheluc şi Dragoş Petrişor - care sunt acuzaţi de neglijenţă în păstrarea secretului de stat.

Potrivit procurorilor, în perioada 2002 - 2008, Floricel Achim şi Zikolov Marinov au dezvoltat un sistem clandestin în baza căruia subofiţerul român procura, din reţelele informatice ale unităţii militare unde îşi desfăşura activitatea, informaţii secrete de stat sau documente ori date care, prin caracterul şi importanţa lor, fac ca fapta să pericliteze siguranţa statului român.

"Acesta le transmitea inculpatului bulgar care, la rândul său, le înmâna reprezentanţilor statului Ucraina", se arată în comunicatul Parchetului General.