MENIU

Procesul în dosarul "Loteria II" a început cu o amânare

Foto: RTV

Dosarul Loteria II, în care fostul vicepremier George Copos, Camelia Voiculescu şi Sorin Pantiş sunt acuzaţi de infracţiuni de spălare de bani, s-a amânat pentru 12 februarie, deoarece fiica liderului conservator a cerut Tribunalului Bucureşti un nou termen pentru a-şi angaja un avocat.

Niciunul dintre cei trei nu a fost prezent în sală, însă George Copos şi fostul ministru al telecomunicaţiilor Sorin Pantiş au fost reprezentaţi de avocaţi.
Pe 29 decembrie 2008, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată pe cei trei - alături de alte zece persoane - fiind acuzaţi de manipulare a pieţei de capital, după ce o societate a lui Copos a creat un prejudiciu de 600.000 de dolari Fondului Proprietăţii de Stat.

Cele 13 persoane sunt acuzate că ar fi vândut şi revândut 40 de spaţii comerciale, obţinând venituri de aproape 24 de milioane de lei. Anchetatorii susţin că aceşti bani au fost spălaţi prin interpunerea mai multor persoane în procesul de vânzare a spaţiilor comerciale, astfel încât firma lui Copos - Ana Electronic să nu mai plătească impozitul de 25% datorat statului.

Procurorii DNA au susţinut că operaţiunile de vânzare-revânzare a spaţiilor comerciale preluate de Ana Electronic după privatizare în 2002 şi transferurile bancare între firmele grupului Ana au făcut parte dintr-o „inginerie financiară de spălare a titlurilor de participare” al cărei regizor nu era nimeni altul decât George Copos.