MENIU

Principele Radu: Nu sunt născut să fiu rege

foto: princeradu.ro

Principele Radu a mărturisit că nu doreşte organizarea unui referendum pentru schimbarea formei de guvernământ a ţării. În acelaşi timp, el a anunţat publicarea unei liste cu lucrurile pe care nu le va face dacă va ajunge preşedinte, subliniind că nu va face din preferinţele sale \"o regulă\".

"Eu nu sunt născut să fiu rege", a spus principele Radu, care a explicat că va milita pentru republică şi că numai poporul este cel care l-ar putea aduce pe rege la conducere. 

Principele Radu a declarat la "Comentezi?", videochat-ul Cotidianul.ro, că îşi propune să schimbe instituţia prezidenţială, dar că va publica o listă cu 16 lucruri pe care nu le va face. Printre acestea se numără poziţionarea faţă de guvern, raportarea la Parlament şi politica externă. 

"Nu voi face din preferinţele mele o regulă. Primul ministru trebuie să rămână încă trei ani, să fie un tânăr curajos şi care să înţeleagă că toate problemele ţării sunt pe umerii lui", a spus principele, care l-a dat exemplu pe Gordon Brown şi, în viziunea căruia, suprapunerea peste executiv "are mai multe păcate". În aceeaşi ordine de idei, el a explicat că, în materie de politică externă, l-ar lăsa pe ministrul de Resort "să facă diplomaţie" şi nu ar interveni.

Principele a anunţat că nu va face o alianţă cu niciun partid şi că îşi doreşte ca "partidele să îşi pună candidaţii lor şi să îi lase să îşi ducă crucea". 

Legat de atacurile actualului preşedinte la adresa trusturilor de presă, principele consideră că "orice fel de încercare a preşedintelui de a apăra instutuţiile statului e benefică, mai ales că statul e slab". 

Principele Radu a anunţat, la începutul lunii aprilie, că va candida la alegerile prezidenţiale din această toamnă.