MENIU

Primul deces din cauza gripei noi, la Timişoara

Numărul deceselor a ajuns la 34, în timp ce 75.000 de persoane au fost vaccinate până la data de 21 decembrie
Primul deces din cauza gripei noi, la Timişoara

Femeia de 34 de ani, internată săptămâna trecută, la Spitalul Municipal, cu gripă nouă, a murit luni dimineaţă. Pacienta avea probleme respiratorii, a fost intubată, însă nu a răspuns la tratament.  

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Municipal, mâine, va fi efectuată autopsia femeii.

Aceasta a ajuns, săptămâna trecută, la Spitalul Judeţean din Timişoara cu simptome de gripă nouă. A fost transferată imediat la Spitalul de Boli Infecţioase ,,Victor Babeş\". Aici starea ei s-a agravat, iar pacienta a necesitat intubarea. Cum spitalul nu are un aparat de ventilaţie artificială, pacienta a fost dusă de urgenţă la cea mai apropiată unitate medicală care dispune de un astfel de aparat.

Potrivit lui Octavian Creţu, managerul Spitalului Municipal din Timişoara, \"pacienta a ajuns cu insuficienţă respiratorie gravă, a fost necesară intubarea ei chiar în serviciul UPU, ea fiind ventilată mecanic de la momentul internării.\"

În ultima perioadă tot mai multe persoane ajung la Spitalul de Boli Infecţioase ,,Victor Babeş\" din Timişoara cu simptome de gripă nouă.

Din luna aprilie, de când a apărut primul caz de gripă nouă în judeţul Timiş şi până în prezent, au fost confirmate 57 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal AH1N1.

 

 

Mai multe articole despre:
Timişoara deces gripă nouă AH1N1