MENIU

Primul centru pentru bolnavii de Alzheimer, inaugurat în Timiş

Centru pentru bolnavii de Alzheimer

Cabinete medicale, săli de kinetoterapie, consiliere psiho-socială şi camere spaţioase. De toate acestea beneficiază bolnavii de Alzheimer, din judeţul Timiş. Joi, în localitatea Ciacova, a fost inaugurat primul centru public pentru persoanele care suferă de această maladie.

Alzheimerul este o maladie care afectează din ce în ce mai multe persoane. Doar în judeţul Timiş, sunt peste 700 de bolnavi. Pentru ei a fost deschis, la Ciacova,  primul centru care oferă asistenţă specializată.

Rodica Negrea, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului, a declarat pentru Realitatea TV Timişoara, că în centrul proaspăt inaugurat \"sunt persoane la care boala a ajuns într-o stare avansată, şi care necesită îngrijiri, în permanenţă, zi, noapte\"

Pentru construirea centrului de la Ciacova au fost alocaţi peste 200.000 de euro. Banii provin din fonduri europene, însă o contribuţie importantă a avut-o şi Consiliul Judeţean Timiş.

\"Acest lucru s-a creat în ani, pas cu pas, pe baza unui proiect, (... ) şi cu o finanţare din partea CJT. Pe de altă parte şi cei de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au scris proiecte pentru  fonduri europene, şi noi CJT am asigurat cofinanţarea\", a declarat Constantin Ostaficiuc, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş

În centrul de la Ciacova pot fi internaţi şi ajutaţi 50 de bolnavi de Alzheimer. Aceştia au parte de cele mai bune servicii medicale, dar şi de activităţi menite să-i ajute să se simtă utili.

Mai multe articole despre:
bolnavi centru Timiş Alzheimer