MENIU

Primul caz de gripă porcină la om a fost confirmat în Spania

Foto: granitegrok.com

Spania are primul caz confirmat de gripă porcină, a anunţat ministrul Sănătăţii Trinidad Jimenez. Potrivit presei spaniole, pacientul este din Albacete.

Până acum, în Spania erau doar cazuri suspecte. Alţi 20 de spanioli sunt în continuare sub supraveghere medicală pentru că au gripă. Nu doar Spania este în alertă. În Europa, mai sunt două cazuri suspecte în Marea Britanie.

De asemenea, cinci elveţieni care s-au întors din Mexic este posibil să fi contractat virusul gripei porcine şi sunt supuşi la analize, a informat purtătorul de cuvânt al Biroului federal pentru sănătate publică, Jean-Louis Zürcher. În plus, cinci persoane suspectate că au contractat virusul gripei porcine au fost plasate sub observaţie în două spitale din Danemarca, a informat o sursă medicală.

În Statele Unite, 20 de oameni au gripă porcină. Şase cazuri au fost confirmate şi în Canada, iar în Columbia nouă. Sunt suspecţi că au contractat virusul şi 13 neo-zeelandezi, care au fost puşi în carantină.

Totul a început în Mexic, unde alerta a fost instituită la nivel naţional pentru că virusul se răspândeşte foarte repede de la om la om prin contact direct. Peste 1.600 de oameni sunt bolnavi. Capitala ţării este acum un oraş fantomă. Mexicanii nu mai ies din casă de teamă că se vor îmbolnăvi. Barurile, cluburile, stadioanele, sălile de spectacole şi instituţiile de învăţământ sunt închise cel puţin până pe 6 mai. Orice eveniment public a fost anulat. Epidemia riscă să afecteze şi economia ţării, a avertizat ministrul mexican de Finanţe.

Banca Mondială a oferit deja un împrumut de 25 de milioane de dolari, destinat achiziţiei de medicamente. 

Mai multe articole despre:
Spania virus porc carne de porc gripă porcină