MENIU

Primarul Sibiului este lăudat de politicienii germani

Foto: RTV

Klaus Johannis este lăudat nu doar de presa din străinătate, ci şi de oficialităţi. Mai ales de cele din Germania: primarul Sibiului este văzut foarte bine la Berlin de liderii Bundestag-ului.

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Parlamentul german, creştin democratul Gunther Kriechbaum, îl laudă pe Klaus Johannis pentru ce a realizat ca primar al Sibiului. El aminteşte că decizia stă în mâinile preşedintelui.

"În Germania are o reputaţie bună şi este un primar apreciat. A ştiut să aducă investitori în regiune, mai cu seamă firme germane. Are legături bune în rândul clasei politice din Germania", a declarat Gunther Kriechbaum. 

Şi Susanne Kastner, vicepreşedintele Bundestag-ului, este convinsă că Johannis este cea mai bună varinată de premier interimar.

"Cred că ideea opoziţiei este extraordinară. Germanii sunt foarte mândri că îl au primar la Sibiu pe românul de etnie germană pe Johannis. Acesta face o treabă bună şi asupra lui nu planează nici cea mai mică suspiciune de corupţie" a spus Susanne Kastner.

Referitor la reproşul adus lui Johannis că nu are apartenenţă politică, Kastner aminteşte că şi Emil Boc a fost primar înainte de a deveni şef al Guvernului.

"Şi care e diferenţa atunci între Emil Boc şi Klaus Johannis. Poate faptul că Johannis se preocupă mai mult de nevoile cetăţenilor" a mai declarat Kastner.  

Mai multe articole despre:
reacţii premier propunere opinii Klaus Johannis