MENIU

Primarul, medicul satului şi profesorii din Tiha-Bârgăului vor lupta împotriva infractorilor

Foto: RTV

Infractori păziţi-vă! De marţi a intrat în acţiune brigada de agenţi de la sate. Sunt înarmaţi cu răbdare, încredere în forţele proprii şi cu dorinţa de a prinde cât mai mulţi infractori. Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud a înfiinţat marţi la Tiha-Bârgăului un grup de acţiune comunitară care are scopul de a reduce rata infracţionalităţii în localitate.

Din comisie fac parte primarul, preotul, doctorul, profesori, şeful de post şi un reprezentant al ocolului silvic. Membrii sunt optimişti.

''Dacă toţi ne unim să luptăm împotriva criminalităţii şi a fenomenelor astea, da, cred că va avea succes'', spune medicul Marcel Câmpean.

''Se poate combate criminalitatea şi infracţiunile din comuna noastră prin comunicare. Comunicare directă cu organele de poliţie, primăria, asistenţi sociali'', susţine Vasile Bucur reprezentantul romilor.ii

65% din infracţiunile cu violenţă sunt comise în mediul rural. Aici intervin grupurile de acţiune comunitară.

''Cu ajutorul acestor grupuri de acţiune comunitară sper să reducem în principal infracţiunile contra persoanei şi furturile, care au preponderenţă mai mare în zona rurală'', a precizat Valerică Carp, şef servicu Ordine Publică IPJ Bistriţa-Năsăud.

În judeţul Bistriţa-Năsăud mai există grupuri de acţiune comunitară în Lechinţa, Pintic, Teaca, Maieru şi alte localităţi.
Mai multe articole despre:
profesori infractori primar sate medic agenţi