MENIU

Primarul din Târgu Mureş a declarat război necuvântătoarelor din oraş

Foto: RTV

Primarul din Târgul Mureş e în război cu necuvântătoarele. Şi dacă ar putea ar strica el, ce-a lăsat natura. Nu suportă porcii. Aşa că le-a dat interzis în oraş. Acum îl deranjează şi porumbeii, deşi, ei sunt aducători de pace.

Ferice de Paris, Roma sau Veneţia. Ce bine că n-au un primar ca Florea. Că atunci, turiştii care hrănesc porumbeii de la San Marco sau de la Notre Dame n-ar mai călca pe acolo. Deci, n-ar mai aduce nici bani la buget. Primarul a propus, consiliul a votat, că doar e armonie. Aşa că, localnicii care cresc sau doar hrănesc porumbei la bloc vor fi amendaţi. În viitor, primarul intenţionează să i ţină pe porumbei cât mai departe de monumentele din oraş.

Primarul a declarat război mai întâi porcilor. 

\'\'Să creşti porci în oraş e prea mult, din moment ce poţi să-ţi iei porcul gata tranşat\'\', susţine Dorin Florea, primar Târgu Mureş

Fidel principiului său că animalele nu au ce căuta în oraş, primarul Dorin Florea face noi victime. După ce a izgonit porcii din centru, edilul a pus acum ochii pe porumbei. La propunerea sa, Consiliul Local a adoptat o hotărâre prin care interzice hrănirea şi creşterea porumbeilor în alte locuri decât voliere special amenajate.

\'\'Porumbeii nu-i oprim, este vorba de modul în care unii îşi hrănesc porumbeii sau alte păsărele în balcon. Deci este vorba numai de comportamentul în locuinţele multifamiliale\'\', spune Dorin Florea.

Un viitor proiect al primarului este acela de a ţine departe păsările, de orice fel, de monumentele oraşului.

\'\'Eu o să propun într-un viitor sau să iau măsuri de conservare a unor monumente prin plasarea unor plase aproape invizibile\'\', a mai spune primarul din Târgu Mureş.

Funcţionarii primăriei au acum o grea misiune. Ei sunt cei care ar trebui să-i depisteze şi, eventual, să-i amendeze, pe cei care continuă să le dea de mâncare porumbeilor de la balcon.

Mai multe articole despre:
porci primar Târgu Mureş porumbei consiliu local edil