MENIU

Primarul din Dr. Tr. Severin şi şeful PD-L Mehedinţi, lăsaţi pe dinafară la deschiderea anului şcolar

Foto: gds.ro

Primarul din Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, şi deputatul PD-L Doiniţa Chircu nu au putut participa la festivităţile de deschidere a anului şcolar la Colegiului Naţional Traian, deoarece, la ora la care au fost anunţaţi de conducerea liceului că au loc manifestările, acestea deja se încheiaseră.

Cei doi oameni publici veniseră pentru a participa la deschiderea anului şcolar şi, deşi festivitatea era anunţată pentru ora 10.00, au avut surpriza să găsească această festivitate încheiată de câteva minute, acest lucru fiindu-le comunicat chiar de directoarea unităţii de învăţământ, Manuela Praja.

Edilul şef a declarat presei că anunţase din timp conducerea liceului despre prezenţa sa şi că i se comunicase ora 10.00 pentru deschiderea manifestărilor. Numai că în jurul orei 9.50, atunci când a păşit în curtea unităţii şcolare, a avut surpriza să afle chiar de la directorul liceului, Manuela Praja, că deschiderea noului an şcolar s-a ţinut mai devreme, pentru că aşa a decis ea, potrivit primarului.

Primarul Severinului a fost însoţit de preşedintele PD-L Mehedinţi, deputatul Doiniţa Chircu, membră în Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor.

Incidentul vine pe fondul unor disensiuni legate de refuzul de schimbare din funcţie a Manuelei Praja, în contextul protocolului PD-L – PSD, dar şi pe fondul protestului iniţiat de FSLI potrivit căruia cadrele didactice au primit indicaţia de la liderii de sindicat de a boicota orice fel de participare a politicienilor la manifestările dedicate începutului de an şcolar.

Manuela Prajea a refuzat să facă orice fel de comentariu legat de acest incident.

Boicotarea prezenţei liderilor politici la deschiderea anului şcolar s-a repetat şi la alte unităţi şcolare de marcă din municipiu. Practic, nu a existat unitate şcolară, de la grădiniţă şi până la liceu, în care festivităţile să mai aibă fastul de altădată. Peste tot deschiderea s-a consumat rapid, într-o vizibilă stare de tensiune.

Atât primarul Gherghe cât şi deputatul Chircu au considerat "un abuz" al conducerii Colegiului Traian, care le-a refuza prezenţa la festivitatea de deschidere a anului şcolar.