MENIU

Primarul din Caracal împreună cu cinci consilieri municipali au fost excluşi din PSD

Foto: panoramio.com

Preşedintele interimar al PSD Caracal, Cătălin Roşculete, a declarat, marţi seară, că, în cadrul unei şedinţe a conducerii organizaţiei, s-a decis excluderea din partid a primarului localităţii, Gheorghe Anghel, a unor consilieri şi retragerea sprijinului politic pentru deputatul Florin Iordache.

,,În această seară a fost convocată conferinţa municipală a PSD Caracal. În cadrul acesteia au fost luate mai multe decizii importante. S-a hotărât excluderea din partid a primarului Gheorghe Anghel, a cinci din cei şase consilieri municipali şi a unui consilier judeţean. De asemenea, s-a decis retragerea sprijinului politic pentru deputatul Florin Iordache, vicepreşedinte al organizaţiei judeţene. Hotărârile luate vor fi comunicate conducerii judeţene a partidului", a declarat preşedintele interimar al PSD Caracal, Cătălin Roşculete.

Acesta a pus deciziile luate pe seama ,,atitudinii celor excluşi, neimplicarea în campania electorală de la europarlamentare şi declaraţiile făcute în ultimul timp de primarul Gheorghe Anghel, prin care a dat tentă politică scandalului iscat între unii cetăţeni romi şi un om de afaceri, soldat cu 11 mandate de arestare preventivă,,.

Cătălin Roşculete a fost numit preşedinte executiv al organizaţiei municipale a PSD din Caracal în urmă cu trei luni, după o decizie a conducerii PSD Olt de retragere a sprijinului politic pentru deţinătorul acestei funcţii, deputatul Florin Iordache, aflat în conflict cu liderul organizaţiei judeţene, senatorul Ion Toma, vicepreşedinte al partidului.

Iordache a contestat decizia BPJ la Comisia de litigii a partidului, contestaţia sa fiind admisă, deputatul fiind repus în funcţie. În ciuda acestei situaţii, la Caracal au continuat să coexiste două organizaţii : cea veche în frunte cu deputatul Florin Iordache, şi o alta creată de Cătălin Roşculete.

Primarul Gheorghe Anghel a susţinut, marţi seara, că decizia este nestatutară şi, ca atare, nu-l interesaează.

"La Caracal, PSD are o singură organizaţie statutară: cea condusă de deputat (Florin Iordache, n.red.). Ce decizii ia domnul Roşculete, este treaba dumnealui", a afirmat Anghel.

Senatorul Ion Toma, liderul organizaţiei judeţene şi vicepreşedinte al PSD, a declarat marţi seara că primarul Anghel a afectat grav imaginea partidului, iar decizia luată este corectă.

"Prin declaraţiile făcute în urma scandalului de la Caracal, primarul Gheorghe Anghel a afectat grav imaginea partidului, punându-se singur în afara lui. Decizia conducerii PSD Caracal, comunicată de preşedintele Roşculete, este corectă. Acum primarul Gheorghe Anghel poate face orice declaraţii doreşte. Va vorbi împotriva partidului din afara lui,", a spus Toma.

Tot marţi Liderul comunităţii romilor din Caracal a fost schimbat din funcţie din cauza scandalului din oraş 

Mai multe articole despre:
consilier PSD primărie Caracal Ion Toma