MENIU

Primarul de Vâlcea, Mircia Gutău, trimis în judecată de DNA

Foto: www.arenavalceana.ro

Primarul de Vâlcea, Mircia Gutău, a fost trimis în judecată de DNA. Gutău este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Primarul din Râmnicu Vâlcea şi un consilier al Primăriei au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţiei după ce au cumpărat prin intermediari, de la o firmă din Bulgaria, utilaje pentru dotarea unor locuri de joacă pentru copii la preţuri supraevaluate.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti l-au trimis în judecată pe primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice. În acelaşi dosar, a fost trimis în judecată şi Nicolae Mesea, consilier juridic la Primăria Râmnicu Vâlcea, acuzat de abuz în serviciu. Al treilea inculpat, Ion Georgescu - administrator la S.C. Dancomar S.R.L. Rm.Vâlcea a fost acuzat de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în perioada mai-iunie 2005, Mircia Gutău şi Nicolae Mesea au iniţiat şi derulat o procedură de achiziţie publică având ca obiect „Dotări locuri de joacă pentru copii”, cu încălcarea normelor legale. Astfel, "primăria Râmnicu Vâlcea, în calitate de autoritate contractantă, a  încheiat cu firma S.C. Dancomar S.R.L. Rm.Vâlcea, reprezentată de inculpatul Georgescu Ion, şase contracte de furnizare de produse, achiziţie „Dotări locuri de joacă pentru copii”, deşi s-a derulat o singură procedură prin cerere de ofertă, stabilindu-se achiziţionarea unui singur loc de joacă", se arată într-un comunicat remis, joi, agenţiei NewsIn.  
Mai multe articole despre:
DNA Mircia Gutău