MENIU

Primăria Târgu Mureş va achita o mare parte din datoriile către E.ON Gaz

Foto: bursa.ro

Primăria Târgu Mureş îşi va achita o parte din datoriile către E.ON Gaz Distribuţie, după ce a primit bani de la Guvern pentru acoperirea unei părţi a subvenţiei la energia termică, a anunţat, luni, viceprimarul municipiului Târgu Mureş, Claudiu Maior.

Primăria Târgu Mureş a primit 6,7 milioane de lei de la Guvern pentru acoperirea unei părţi a subvenţiei la energia termică acordată populaţiei şi intenţionează ca, până la sfârşitul acestui an, să achite 9 milioane de lei din datoria către E.ON Gaz.

"Am avut discuţii cu cei de la E.ON şi, chiar dacă nu primeam această sumă, ne-am angajat că vom plăti din bugetul local. Ne bucurăm că am primit 6,7 milioane de lei de la Guvern. În urma discuţiei pe care am avut-o cu cei de la E.ON, ne angajăm ca până la sfârşitul anului să plătim o sumă de 9 milioane. Restul banilor vor fi de la bugetul local. Datoria totală se ridică la 13 milioane, datorii pe care le-am acumulat în ultimii trei ani, bani pe care nu i-am primit de la fostul Guvern", a declarat Maior.

Acesta a mai spus că după achitarea sumei de 9 milioane vor face o reeşalonare pentru restul sumei, de 4 milioane de lei.

La începutul lunii septembrie, EON Gaz a sistat gazul către societatea Energomur, astfel toţi consumatorii din municipiul Târgu Mureş au rămas fără apă caldă.