MENIU

Primăria, Jandarmeria şi RATB au semnat un protocol pentru siguranţa în mijloacele de transport în comun

Vom fi mai bine păziţi în mijloacele de transport în comun! Este promisiunea primarului Capitalei, Sorin Oprescu. Conducătorii autobuzelor sau tramvaielor pot anunţa acum direct jandarmii în momentul în care se comite o infracţiune în mijloacele de tranport în comun. În plus, traseele şi staţiile cunoscute pentru astfel de evenimente neplăcute vor fi supravegheate de jandarmi.

Primăria Capitalei, Jandarmeria şi şi RATB au semnat un protocol prin care se doreşte o securitate mai mare pentru cei care aleg transportul public ca mijloc de deplasare.

"Noi intervenim, atât la solicitările oricărui cetăţean prin intervalul 112, cât şi la solicitarea personalului Ratb-ului, prin acest nou sistem. Deja puteam spune că am scurtat timpul de răspuns cu până la 90%", a declarat Pop Gavrilă, comandant Jandarmeria Bucureşti.

Pe lângă o siguranţă mai mare pentru călători, primăria vrea să continue modernizarea transportului public. Prima măsura adoptată va fi realizarea de benzi unice pentru autobuze.

"Cât de curând zilele acestea vom începe experimentul pe bulavrde, legat de călătoria cu tramvaiu cu autobuzu şi cu trolebuzu, în aşa fel încât să căutăm să optimizăm timpul de soire al acestora în staţie", a precizat Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu mai promite că se va continua şi în acest an achiziţia de autobuze şi tramvaie noi şi se vor moderniza traseele. În acelaşi timp staţiile de călători se vor lărgi şi va fi realizat un sistem de monitorizare al mijloacelor de transport în comun.