MENIU

Primăria din Roma va deschide o linie telefonică gratuită pentru imigranţii români

Foto: telverde.ro

Primăria Romei va deschide o linie telefonică de tip "telverde" unde imigranţii români pot suna pentru a reclama problemele administrative cu care se confruntă şi vor primi broşuri cu informaţii privind drepturile pe care le au în Italia, a anunţat la Roma premierul Emil Boc

"Am încurajat ca şi în alte zone din Italia să se întreprindă asemenea demersuri", a declarat Boc, la Roma. Şeful Executivului a mai spus că românii din Italia vor primi broşuri editate de Ministerul Muncii din România, care vor cuprinde informaţii privind drepturile pe care le au în Italia. "Am observat ieri, în cadrul întâlnirii pe care am avut-o (cu românii din Italia n.red.) că foarte multe drepturi pe care le au aici nu sunt cunoscute", a mai spus Boc.

Premierul a mai spus că, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu oficialii de la Roma, a constatat că problemele generate de infracţiunile comise de unii români în Peninsulă au fost depăşite. "Cred că a fost depăşit momentul critic al acestei probleme. (...) Acum lucrurile intră în normalitate", a spus el. 

Premierul a avut miercuri seara, la Roma, o întrevedere cu reprezentanţii comunităţii româneşti şi ai cultelor religioase din Italia. Potrivit unor reprezentanţi ai imigranţilor români care au participat la discuţii, aceştia s-au plâns că sunt probleme cu certificatele de naştere ale copiilor născuţi în Peninsulă, având în vedere că sunt puse la dispoziţie doar 5.000 de coduri numerice personale pentru fete şi un număr similar pentru băieţi. Ei s-au mai plâns că printre românii expulzaţi din Italia se află foarte multe persoane nevinovate.

În ceea ce priveşte eliminarea restricţiilor de pe piaţa muncii, Boc le-a spus românilor că a discutat despre acest aspect cu omologul său, Silvio Berlusconi, iar premierul italian i-a răspuns că autorităţile de la Roma "lucrează" la rezolvarea probleme.

Prim-ministrul le-a spus imigranţilor români că va înfiinţa mai multe secţii de votare în Italia şi Spania, după ce aceştia au reclamat că sunt puţine urne şi au solicitat facilitarea exercitării dreptului la vot.

Mai multe articole despre:
Emil Boc telverde