MENIU

Prima bancă de celule stem din România a primit certificatul de management al calităţii

Foto: danutritie.ro

Părinţii pot apela cu încredere la centru de recoltare a sângelui placentar din România. La începutul lunii septembrie reprezentanţii băncii de celule stem au fost anunţaţi că au primit certificatul ISO 9001.

Centrul de recoltare a sângelui placentar a oferă servicii de "family banking".  Prima recoltare de sânge placentar din România a avut loc în martie 2006, iar în iulie 2008 s-a înfiinţat, la Cluj-Napoca, prima banca de celule stem din ţară.

Aproximativ 14.000 de români au apelat până acum la serviciile clinicii. În fiecare zi, medicii procesează peste 40 de unităţi de sânge placentar. "Eu cred că şi înainte am avut grijă de client. Certificatul este o confirmare a calităţii serviciilor" a spus Sergiu Habago, director al bancii de celule stem.

Părinţii care aleg ca sângele placentar să fie recoltat la naşterea bebeluşului, trebuie să plătescă 3.270 de lei pentru procesare şi 140 de lei pe an pentru păstrarea sângelui în bancă.

Celulele stem extrase din sângele placentar se folosesc tratarea a peste 70 de boli grave precum leucemie, limfoame sau diferite boli congenitale cu morbiditate ridicată.

Mai multe articole despre:
Cluj-Napoca clinică celule stem sânge placentar