MENIU

Prietenul tinerei de 28 de ani infectată cu virusul noii gripe a fost externat

Foto: transilvaniaexpres.ro

Prietenul tinerei de 28 de ani infectată cu virusul noii gripe a fost externat. A fost externat, de asemenea, şi tatăl primei paciente infectată cu virusul gripal, femeia de 30 de ani venită de la New York.

Restul pacienţilor, respectiv femeia de 30 de ani şi cei doi copii minori ai săi şi tânăra de 28 de ani şi mama acesteia rămân internaţi în Institutul Matei Balş. Investigaţiile epidemiologice continuă.

Controlul la avionul Delta care a sosit marţi direct din SUA a decurs bine. Toţi pasagerii au completat formularele. O echipă medicală a realizat monitorizarea pacienţilor încă din avion, înainte de debarcare, cu sprijin din partea operatorului de zbor şi a Poliţiei de frontieră. A existat o singură pasageră care a prezentat simptomatologie de acum o săptămână şi căreia i s-au recoltat probe, coform protocolului. Astfel de controale se vor efectua la toate zborurile directe, adică de patru ori pe săptămână.

Testele de laborator ale prietenului tinerei de 28 de ani infectată cu virusul noii gripe sunt negative. Acesta a fost internat luni la institutul "Matei Balş" din Bucureşti, fiind suspectat de infectare cu virusul A/H1N1.

Analizele au evidenţiat faptul că acesta are o viroză respiratorie sezonieră.

Luni, Ministerul Sănătăţii a confirmat două cazuri noi de infectare cu noul virus gripal A/H1N1. Este vorba despre o femeie de 28 de ani şi mama acesteia de 56 de ani. Cele două cazuri nu au legătură cu cele anterioare. Femeile sunt internate la Institutul de boli infecţioase "Matei Balş", unde s-a început administrarea terapiei cu antivirale, iar starea lor este bună. Citeşte Ministerul Sănătăţii confirmă alte două noi cazuri de infectare cu virus gripal.

Mai multe articole despre:
aeroport sănătate turist român gripă porcină A/H1N1