MENIU

Preţul aurului a atins un nou record, susţinut de tendinţa de depreciere a dolarului

De la "Credit doar cu buletinul", la "Credit cu LINGOUL"

Aurul s-a scumpit cu 32% în acest an, în contextul în care indicele dolarului, ce îi măsoară performanţele faţă de un coş de şase monede, a scăzut cu 7,4%.

Preţul aurului a urcat luni la un nivel record pe pieţele asiatice, de 1.165,23 dolari/uncie, marcând al şaselea record istoric atins în ultimele două săptămâni, susţinut de speculaţii, în contextul în care mai mulţi investitori ar putea recurge la aur ca alternativă la dolar, relatează Bloomberg.

Preţul contractelor futures ale aurului de pe bursele din New York, India şi Shanghai au avansat la un nivel record, în contextul în care cele mai precise estimări pentru evoluţia dolarului arată că nivelul redus al dobânzilor, creşterea şomajului şi deficitul comercial al Statelor Unite vor afecta moneda americană. Aurul s-a scumpit cu 32% în acest an, în contextul în care indicele dolarului, ce îi măsoară poerformanţele faţă de un coş de şase monede, a scăzut cu 7,4%.

\"Încrederea investitorilor este în creştere şi aurul este din ce în ce mai atractiv\", a declarat Stefan Graber, analist în cadrul Credit Suisse Group. \"Interesul investitorilor s-a extins dincolo de cei ce caută o investiţie de protecţie faţă de dolar, la alte tipuri de investitori, precum băncile centrale\".
Preţul aurului cu livrarea imediată a crescut cu 1,3%, la 1.165,23 dolari/uncie, un nou record istoric, înainte de a reveni la 1.164,42 dolari/uncie. Aurul cu livarea în decembrie tranzacţionat pe piaţa de la New York s-a scumpit cu 1,6%, la 1.165 dolari/uncie.

Preţul aurului a crescut cu 10% în ultima lună şi este pe cale să marcheze al nouălea an consecutiv de scumpiri, cea mai îndelungată perioadă de apreciere din 1948. Achiziţia realizată de banca centrală a Indiei, care a cumpărat 200 tone de aur, a făcut ca investitorii să anticipeze măsuri similare din partea altor bănci centrale.

Mai multe articole despre:
aur preţ aur