MENIU

Preşedintele Traian Băsescu a participat la Ţebea la manifestările dedicate lui Avram Iancu

Foto: RTV
Unii dintre participanţii la eveniment l-au strâns pe preşedintele ţării în braţe, alţii l-au huiduit însă.

Preşedintele Traian Băsescu a participat duminică, împreună cu soţia sa Maria, la manifestările legate de comemorarea lui Avram Iancu de la Ţebea.

Preşedintele a depus o coroană de flori la mormântul lui Avram Iancu, iar apoi s-a deplasat spre platoul manifestărilor. Înainte însă, el a udat, cu o găleată de apă, gorunul plantat de el în urmă cu mai mulţi ani. Întrebat de ce a ajuns aşa de târziu la sărbătoarea de la Ţebea, Băsescu le-a explicat oamenilor că a fost nevoit să meargă întâi la Roman.

Unii dintre participanţii la eveniment l-au strâns pe preşedintele ţării în braţe, alţii l-au huiduit însă. Băsescu şi soţia sa, Maria, au mers apoi la cortul PD-L, unde se afla şi primarul Aradului, Gheorghe Falcă. Apoi, preşedintele a făcut obişnuita baie de mulţime pe platoul de la Ţebea.

Manifestările de la Ţebea au început duminică dimineaţă şi nu au fost lipsite de incidente. Preşedintele PSD, Mircea Geoană, şi liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, au fost singurii şefi de partide care au fost prezenţi încă de la începutul manifestărilor de comemorare a eroului naţional Avram Iancu.

În timpul cuvântării rostite de Mircea Geoană, din grupul celor care aveau pancarte cu Partidul România Mare, s-a huiduit.

Oamenii au strigat "Hoţii, hoţii", "Ce facem cu fabricile şi uzinele", "Ne-am săturat de minciuni. Jos mafia", "Luaţi-vă concediu fără plată", însă liderul PSD nu şi-a întrerupt discrusul. Geoană a fost incomodat pe tot parcursul susţinerii discursului de voci care comentau ceea ce spune el şi îl huiduiau.