MENIU

Preşedintele CSM, Virgil Andreieş, îl susţine pe Morar pentru un nou mandat la DNA

Foto: NewsIn

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Virgil Andreieş, a precizat miercuri seară, la Realitatea TV, că DNA are în percepţia publică o imagine foarte bună şi că nu ar fi oportune schimbări în cadrul conducerii acestei instituţii.

Şeful CSM a mai arătat că, la acestă dată, nu este indicat să se modifice procedura de numire a procurorilor şefi şi că activitatea DNA este într-un moment de progres. "După părerea mea, activitatea de acolo trebuie să-şi urmeze acelaşi curs. Pe de altă parte, aş vrea să vă reamintesc că la DNA, în general, s-au schimbat nişte mentalităţi, atât în ceea ce priveşte activitatea procurorilor, cât şi în ceea ce priveşte clasa politică", a declarat şeful CSM.

Întrebat dacă înainte de venirea lui Daniel Morar, instituţia era influenţată politic, Andreieş a precizat: "cred că înainte de mandatul domnului Morar se poate vorbi de aşa ceva. Aş vrea să vă spun că, în opinia publică, DNA are o percepţie foarte bună şi cred că este un barometru foarte, foarte bun", a conchis Andreieş.

Potrivit normelor actuale, şeful DNA este propus de ministrul Justiţiei, secţia pentru procurori a CSM dă un aviz consultativ, după care procurorul este numit în funcţie de Preşedintele României.