MENIU

Preşedintele CJ Argeş a fost audiat la DNA Piteşti, în dosarul corupţiei din fotbal

Foto: gazetadecluj.ro

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost audiat, luni dimineaţă, timp de aproximativ o oră, la DNA Piteşti, în legătură cu unul dintre dosarele finanţatorului FC Argeş, Cornel Penescu.

"Am fost chemat în legătură cu domnul PIC (supermarketul care aparţine omului de afaceri Cornel Penescu, aflat în arest, se numeşte PIC, n.r.). Este normal să fiu şi eu întrebat", a spus Nicolescu, la ieşirea de la audieri.

Omul de afaceri şi finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, a fost arestat, în urmă cu patru luni, în scandalul de corupţie din fotbal.

Procurorii DNA Piteşti i-au trimis în judecată, în data de 25 iunie, pe Cornel Penescu, Gheorghe Constantin şi Florin Prunea, alături de alţi 11 inculpaţi, printre care cinci arbitri.

În sarcina lui Cornel Gheorghe Penescu, aflat în stare de arest preventiv, acţionar majoritar la S.C. PIC S.A. Piteşti, iar prin intermediul acestei societăţi acţionar majoritar la societatea Fotbal Club Argeş Piteşti, s-au reţinut trei infracţiuni de dare de mită, dintre care două în formă continuată, infracţiunea de cumpărare de influenţă în formă continuată şi infracţiunea de iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat.