MENIU

Preşedintele Băsescu şi cazul Sorin Roşca Stănescu, sub lupa editorialiştilor

Foto: deakin.edu.au

În Gândul, Cristian Tudor Popescu semnează editorialul intitular "Logicarii": "Ludovic Orban a insultat România afirmând că pe Traian Băsescu îl votează doar alcoolicii, prostituatele şi ţiganii. După ce am scris asta, unii dintre susţinătorii înverşunaţi ai d-lui Băsescu mi-au reproşat că nici eu n-aş fi fost mai prejos când i-am numit "oameni cu discernământ redus", "săraci cu duhul". O să încerc să le explic pe scurt că nu eu, ci dl. Băsescu îi consideră săraci cu duhul. Eu nu fac decât să iau act de spusele d-lui preşedinte".

Mircea Marian scrie despre "Liga jurnaliştilor Roşca şi Chirieac" în Evenimentul zilei: "Mulţumim Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac. Ne-aţi oferit imaginea exactă a concubinajului dintre ziariştii îmbogăţiţi, autorităţile corupte ale statului şi politicieni. Fascinantă înregistrarea discuţiilor dintre Sorin Roşca Stănescu, Bogdan Chirieac şi şeful Agenţiei de Integritate, Cătălin Macovei: niciodată nu am avut o fotografie atât de bună a relaţiilor dintre jurnaliştii îmbogăţiţi pe lângă curtea mogulilor, mediul politic, lumea interlopă şi autorităţile statului".

Ion M. Ioniţă are ca temă "Importul de mămăligă" în editorialul său din Adevărul: "Mugur Isărescu spunea acum câteva zile, în cadrul dezbaterilor Clubului de la Bucureşti dedicate evoluţiei României în anii scurşi de la căderea comunismului, că unul dintre cele mai dificile momente ale mandatului său de prim-ministru a fost să convingă Uniunea Europeană că putem adera la 1 ianuarie 2007. Întâlnirea cu preşedintele de atunci al Comisiei Europene, Romano Prodi, a fost hotărâtoare".

"România mai săracă" este editorialul din Cotidianul semnat de Cornel Nistorescu: " România sărăceşte cu fiecare dispariţie a unei personalităţi culturale de neînlocuit. Moartea lui Gheorghe Dinică este o asemenea pierdere culturală. Iar în ultimii ani am sărăcit de tot".