MENIU

Preşedintele Băsescu a discutat cu membrii AmCham despre priorităţile economice

Foto: NewsIn

Preşedintele Traian Băsescu şi delegaţia Camerei Americane de Comerţ au discutat la Palatul Cotroceni, despre priorităţile pentru România în viziunea mediului de afaceri, membrii AmCham sperând ca acestea să se regăsească şi pe agendele electorale ale candidatilor la Preşedinţie.

"La fel ca şi în timpul campaniei electorale pentru alegerile generale, când am avut ocazia să ne întâlnim cu cele mai importante partide, şi anul acesta avem o rundă de întâlniri cu candidatii la Preşedinţie pentru a prezenta un document pe care noi l-am făcut. Prima lui ediţie a fost făcută anul trecut, înainte de alegerile generale. Datorită evoluţiilor din ultimul an de zile noi credem că l-am adus la zi. Puţin lipsit de modestie, să zicem, noi l-am intitulat Priorităţi pentru România", a declarat în debutul întâlnirii de la Palatul Cotroceni Sorin Mîndruţescu, preşedinte al AmCham România.

Mîndruţescu şi-a exprimat speranţa că o bună parte din lucrurile pe care mediul de afaceri le-a considerat importante pentru România să se găsească şi pe agendele electorale ale candidaţilor la alegerile prezidenţiale. Preşedintele AmCham a arătat, de asemenea, că membrii Camerei Americane de Comerţ sunt foarte interesaţi să vadă cum interpretează şeful statului agenda lor de priorităţi.

"Mulţumesc pentru ocazia pe care mi-o daţi să ne reîntâlnim într-un moment în care toată lumea vorbeşte despre România viitorului, dar se vorbeşte şi foarte mult fără o aplecare pe realităţile economice ale ţării. Vă mărturisesc că înainte de întâlnire am consultat documentul de anul trecut pe care dumneavoastră l-aţi pus la dispoziţia partidelor politice şi am constatat că totuşi s-au făcut unii paşi, parte din sugestiile dumneavoastră au fost luate în considerare", a spus preşedintele Traian Băsescu.

Şeful statului a arătat că va exista în continuare deschidere pentru priorităţile mediului de afaceri, "pentru că nimeni nu poate face abstracţie de mediul de afaceri, ca fiind cel care asigură resursa financiară şi pentru stat, şi pentru cetăţeni".

"Sunt gata să ascult punctele dumneavoastră de vedere şi sigur, voi comenta atât cât îmi permite competenţa în acest moment", le-a spus Băsescu membrilor AmCham.

Mai multe articole despre:
economie Palatul Cotroceni AmCham