MENIU

Presa internaţională scrie despre noul Guvern Boc

Presa internaţională scrie despre Guvernul Boc

Agenţiile de ştiri străine, preluate de site-urile marilor ziare, scriu despre votul acordat de Parlament guvernului Boc.

\"Votul de vineri a rezolvat o criză politică ce durează de trei luni, dar România ar putea să se confrunte în continuare cu instabilitatea pe termen lung\", scrie Reuters, preluată inclusiv de New York Times. \"Partidele nu par să lase deoparte neînţelegerile pentru a trece la reformele necesare pentru a lupta împotriva recesiunii\", mai scrie Reuters. Agenţia adaugă faptul că votul acordat guvernului Boc este o veste bună pentru burse, iar leul va fi ajutat astfel să îşi păstreze actualul nivel. În aceste condiţii, FMI şi Comisia Europeană vor putea acorda cele două tranşe în valoare de 3,3 miliarde de euro.

AFP remarcă faptul că Boc a promis să ia măsurile necesare pentru a scoate ţara din recesiune. Agenţia franceză notează şi faptul că ambasadorul României la Paris ocupă funcţia de ministru de Externe.

Agenţia chineză Xinhua relatează, la rândul ei, componenţa guvernului român, care cuprinde reprezentanţi ai minorităţii maghiare, pe lângă membri PD-L şi independenţi.

Mai multe articole despre:
guvern presă Emil Boc internaţională