MENIU

Presa internaţională a comentat discursul de marţi al preşedintelui Traian Băsescu

Foto: RTV

Discursul preşedintelui Traian Băsescu în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului de la Bucureşti a fost reprodus aproape cuvânt cu cuvânt în presa de peste Prut. Nici agenţiile de presă din Occident nu au ocolit subiectul, în contextul în care Uniunea Europeană este pe punctul de a lua o poziţie în acest caz.

Bucureştiul cere deschiderea unei anchete, titrează publicaţia franceză L'Express. Preşedintele român Traian Băsescu a cerut implicarea Uniunii Europene într-o investigaţie care să elucideze circumstanţele în care au fost înăbuşite protestele din Republica Moldova, relatează ziarul pe pagina sa de Internet.

Traian Băsescu i-a asigurat pe tinerii noştri de tot sprijinul României, relatează portalul de ştiri din Republica Moldova, Ştirea Zilei.

Moldova Azi scrie că Băsescu l-a ameninţat pe omologul său Vladimir Voronin cu Justiţia de la Haga. "Autorităţile Romaniei vor întreprinde toate măsurile necesare aducerii în faţa Justiţiei internaţionale a celor responsabili, citează siteul Moldova Azi.