MENIU

Presa de astăzi comentează pe larg cazul "Doi si un sfert"

Foto: RTV

Şi politicienii sunt foarte interesaţi de scandalul „Doi si un sfert". Liderul PSD Adrian Năstase a declarat pentru Q Magazine, că acest caz se înscrie perfect „în seria furtului de arme de la Ciorogîrla, a poveştii cu spionul Floricel şi a altora de acelaşi calibru. Năstase mai spune că în perioada acordului cu FMI "era nevoie ca atenţia publică să fie canalizată, rapid, spre alte zări".

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, atras în scandalul „Doi şi-un sfert” titrează astăzi Cotidianul. Jurnaliştii de la Cotidianul scriu că Tiberiu Dinu, consulul României la Milano, i-ar fi solicitat lui Cornel Şerban lista de telefoane a unui politician. În urma acestui serviciu, consulul Dinu i-ar fi promis lui Şerban că va vorbi cu ministrul Ion Bazac pentru a-l sprijini în Guvern la şefia „Doi şi-un sfert”.

Băsescu, Tăriceanu şi Videanu au pus umărul la afacerea Băneasa aflăm din ziarul Gândul. Preşedintele României este cel care a semnat proiectul de tragere a reţelei de apă şi canal pentru cartierul rezidenţial din Băneasa. În mandatul de primar general al lui Adriean Videanu, municipalitatea a pus umărul la crearea infrastructurii din acelaşi cartier. Călin Popescu Tăriceanu şi-a construit un nou sediu pentru compania sa de automobile pe un teren din cartierului rezidenţial din Băneasa, mai aflăm din ziarul Gândul.

O sticlă de palincă, una de whisky, o şapcă şi o agendă inscripţionată cu sigla şi denumirea DNA. Aceasta este acuzaţia, scriu jurnaliştii de la Gardianul, adusă de procurorii DNA ofiterului DGA Petru Pitcovic. In decembrie 2008, acesta s-ar fi deplasat la sediul DNA pentru a-i face o vizită politistului Ion Motoc, care lucra în acest dosar. Pitcovici i-ar fi înmânat atunci cadourile lui Motoc. Bautura ar fi trebuit să ajungă la procurorul Marin Nicolae pentru a da NUP în acest dosar, mai aflăm din Gardianul.