MENIU

Premierul Boc s-a închinat la Icoana Făcătoare de Minuni VEZI VIDEO

Foto: Cotidianul.ro
Emil Boc şi Mircea Geoană, participă la slujba de Adormirea Maicii Domnului, la Mănăstirea Nicula

Primul ministru a participat alături de alţi politicieni la slujba de la ţinută de ÎPS Bartolomeu la mănăstirea Nicula din Cluj.

Premierul Emil Boc şi preşedintele Senatului, Mircea Geoană, au ajuns, sâmbătă dimineaţa, la Mănăstirea Nicula din judeţul Cluj, unde au asistat la slujba de Adormirea Maicii Domnului ţinută de ÎPS Bartolomeu, mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului.

Premierul împreună cu mai mulţi lideri PDL din Cluj au parcurs pe jos cei aproximativ doi kilometri care despart satul de mănăstire.

Odată ajuns la mănăstire, Boc s-a închinat la Icoana Făcătoare de Minuni şi a luat loc alături de oficialităţi la tribuna amenjată pentru oficiali, transmite corespondentul NewsIn.

Icoana făcătoare de minuni datează din 1681, când preotul român Luca din Iclod a pictat-o pe scândură de brad, ea fiind întărită cu două cingătoare de brad, cu o grosime de doi centimetri. Potrivit legendei, icoana a lăcrimat timp de 26 de zile, între 15 februarie şi 12 martie 1694, din momentul în care un ofiţer şi mai mulţi soldaţi din regimentul de cavaleri "Hohenzollern", au venit la Nicula. Cavalerii erau romano-catolici.