MENIU

Predoiu susţine o conferinţă de presă pe tema situaţiei din Justiţie

Foto: NewsIn

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, susţine la această oră o conferinţă de presă pe tema situaţiei din Justiţie. Tot astăzi Conducerea Parlamentului a anunţat că solicitarea grupului parlamentar PSD+PC pentru constituirea unei comisii pentru analizarea situaţiei din Justiţie a fost amânată, în aşteptarea listei de semnături.

În urma Adunărilor Generale de astăzi s-a decis continuarea protestelor în Justiţie şi demiterea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu. Doar patru instanţe din ţară au hotărât suspendarea protestelor.

Astfel, Judecătoria Vatra Dornei, Tribunalul Constanţa şi Curţile de Apel Alba Iulia şi Craiova au hotărât suspendarea protestelor, din totalul celor 240 de instanţe din ţară. În ceea ce priveşte Curtea de Apel Alba Iulia, judecătorii acestei instanţe au hotărât să adopte o altă formă de protest, care presupune ca aceştia să intre mai târziu în sălile de judecată, a declarat astăzi, preşedintele Reţelei Naţionale a Adunărilor Generale (RNAG), Adi Neacşu. 

Cătălin Predoiu a făcut, în mai multe rânduri, apel la magistraţi să întrerupă protestele.

Referitor la comisia parlamentară care ar trebui să ancheteze situaţia din Justiţie, grupul parlamentar al Alianţei PSD+PC din Camera Deputaţilor a transmis o solicitare Birourilor Permanente pentru convocarea unei şedinţe comune în vederea constituirii unei comisii pentru analizarea situaţiei din justiţie şi a oportunităţii elaborării unui  Pact Naţional pentru Justiţie.

Social-democraţii îşi justifică demersul invocând impasul în care se află în momentul actual sistemul de justiţie prin radicalizarea divergenţeilor dintre puterea judecătorească şi Executiv.

Secretarul Camerei Deputaţilor, democrat-liberalul Dumitru Pardău, a declarat la finalul Birourilor Permanente reunite de astăzi, că solicitarea grupului parlamentar PSD+PC pentru constituirea unei comisii pentru analizarea situaţiei din justiţie a fost amânată, în aşteptarea listei de semnături.