MENIU

Preda: Nu am folosit niciodată nicio armă. Bogdan Oprea face tot posibilul ca să scape de mine

Eugen Preda
Preda: Dacă instanţa va decide arestarea, n-am decât să ispăşesc păcatele altora

Eugen Preda neagă orice implicare în cazul furtului de arme de la Ciorogârla. \"Dacă instanţa va decide arestarea\", spune acesta, \"n-am decât să ispăşesc păcatele altora\".

Din primele informaţii în ceea ce priveşte ancheta în cazul furtului de arme din Ciorogârla reiese că Eugen Preda a participat la furtul de armament, acesta fiind incriminat de probele ADN găsite la faţa locului.

Şi totuşi, Preda neagă orice implicare în furtul armelor. \"Dacă instanţa va decide arestarea, n-am decât să ispăşesc păcatele altora. Sunt interesele altora. Sunt oameni cu bani, care sunt şi duşmanii mei. Unul dintre ei este Bogdan Oprea, pentru că procesul cu el este în favoarea mea\", a spus Preda.

În replică, Antonio Ungureanu, purtătorul de cuvânt al BGS, a negat orice implicare a patronului firmei de pază în arestarea lui Eugen Preda. \"Avem încredere în organismele abilitate că îşi vor face datoria până la capăt. Cu siguranţă, dacă vor exista probe, va fi acuzat. Nu este nimeni în spatele acestori acuzaţii, aşa cum spune Eugen Preda, în spatele lor nu se află firma BGS. Cred că orice om normal cu puţină judecată poate trage aceiaşi concluzie\", a spus Ungureanu.

Dosarul în care este acuzat Eugen Preda are nu mai puţin de 15 volume, care însumează 450 de pagini. \"Mi s-a ridicat părul în cap de ce scrie acolo. Mai aveam să fac crimă\", a spus Preda.

În ceea ce priveşte una dintre acuzaţiile care i-au fost aduse, cea potrivit căreia ar fi condus tranzitul unei cantităţi de peste 100 de kilograme de heroină prin România, din Turcia spre Olanda, Preda a replicat: \"Păi şi dacă este aşa de ce nu m-a arestat atunci, pe loc? Nu se face flagrant? În momentul în care cari nişte marfă, droguri, arme, ce cari, nu-ţi face flagrant atunci, nu te prinde, nu te ia? La mine acasă şi la restaurant s-a făcut percheziţie. De ce nu s-a găsit nimic?\"

\"Nu am armă, nu am folosit niciodată nicio armă. Nici nu mai ştiu când s-a dat spargerea respectivă. Nici nu ştiu ce făceam in ziua respectivă. Nu ştiu subiectul pentru că nu m-a interesat\", a încheiat Eugen Preda.