MENIU

Praga va deveni un oraş-fortăreaţă pentru discursul lui Obama

Foto: wired.com

Măsuri stricte de securitate au fost implementate pentru discursul preşedintelui american Barack Obama, duminică dimineaţă, în faţa Castelului din Praga, pe care îl va susţine în prezenţa a zeci de mii de oameni, au anunţat autorităţile locale.

Piaţa în care se află castelul, o esplanadă înconjurată de superbe clădiri istorice, îi va permite lui Obama să vorbească pe fundalul uneia dintre cele mai frumoase panorame din Praga.

Circa 30.000 de persoane sunt aşteptat, iar oamenii sunt rugaţi să vină devreme, cu cel puţin patru ore înainte de discurs, pentru a reuşi să treacă de punctele de securitate, a spus Lubomir Kvicala, care se ocupă de protecţia liderilor politici.

Mai mult de 4.000 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru această vizită. Pistele aeroportului din Praga vor fi închise timp de 30 de minute, la sosirea cuplului prezidenţial, iar un perimetru de securitate va proteja hotelul - probabil Hilton - unde vor sta soţii Obama.

Bulevardele şi podurile capitalei vor fi interzise circulaţiei duminică, transportul în comun urmând să fie serios perturbat, au avertizat autorităţile. Poliţia, care iniţial interzisese telefoanele mobile, camerele şi aparatele foto, a redus până la urmă aceste restricţii, considerate de ambasada americană ca fiind prea severe. Însă umbrelele rămân interzise.