MENIU

Potrivit ANRE gazele se vor ieftini cu aproape 12 procente

Foto: inspectorblues.com

Gazele se vor ieftini în perioada aprilie-iunie cu aproape 12%. Potrivit estimărilor Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, preţul va ajunge la aproape 69 de lei pe megawat/oră, faţă de 78 de lei cât este în prezent.

Estimările pentru al doilea trimestru al anului nu includ acciza şi nici taxa pe valoare adăugată, dar acoperă cheltuielile de achiziţie şi pe cele de transport.

Marţi, Petru Lificiu, preşedintele ANRE, a declarat la The Money Channel că preţul gazelor naturale nu va fi majorat la 1 aprilie. Mai mult, el a precizat că din trimestrul al treilea al acestui an se are în vedere chiar o ieftinire a gazelor.

Preşedintele ANRE a declarat că are în vedere găsirea unor soluţii pentru temperarea creşterii preţului gazelor naturale printr-o analiză atentă a costurilor fixe pe întreg lanţul de la producere, transport, distribuţie şi furnizare. Petru Lificiu a precizat ca la 1 aprilie preţul gazelor va rămâne nemodificat.

Referindu-se la eventualele cereri de majorare a preţurilor venite din partea operatorilor din piaţă preşedintele ANRE a declarat ca se va face un control strict privind costurile pe care aceştia susţin că le au cu investiţiile.

Mai multe articole despre:
gaze preţ ieftinire ANRE estimare