MENIU

Potop în Vaslui: zeci de străzi din Bârlad și DE581, sub ape

Inundații în Vaslui

O ploaie torențială a inundat zeci de străzi în Bârlad, fiind necesară intervenția pompierilor pentru a scoate din apă un autoturism și a elibera un altul de sub un copac parțial căzut.  La Trestiana o viitură a inundat mai multe locuințe, a distrus un drum și a afectat o porțiune din calea ferată, scrie Realitateadevaslui.net.

Bulevardul Primăverii din municipiul Bârlad a fost din nou acoperit de apă în zona intersecției cunoscută Gura Leului. Accesul la spațiile comerciale din zonă a fost blocat, comercianții și clienții rămânând pe loc până la retragerea apelor. Un autoturism a rămas în mijlocul bulevardului din cauza apei, proprietarul apelând la ajutorul Detașamentului de Pompieri pentru a-l scoate. Pe același bulevard, un alt șofer a sunat la 112 și a semnalat despre faptul că peste mașina sa a căzut o porțiune dintr-un copac.

În localitatea Trestiana din cauza unei viituri sunt afectate zece gospodării. Grupa operativă ISU și SVSU Grivița au intervenit în zonă pentru a evacua apa din curțile oamenilor. Detașamentul Bârlad s-a deplasat la fașa locului cu o autospecială cu o motopompă remorcabilă și una transportabilă. Un drum din Trestiana a fost afectat de viitură.

La ieșirea din localitatea Banca spre Bârlad, o porțiune din DE 581 a fost acoperit de apă, traficul în zonă desfășurându-se cu dificultate.

Mai multe articole despre:
Vaslui inundaţii Bârlda DE581