MENIU

Posesorii de animale de companie din sectorul 1 vor avea la dispoziţie, gratuit, pungi şi mănuşi

Foto: RTV

Posesorii de animale de companie din sectorul 1 au la dispoziţie, gratuit, pungi de plastic pentru a curăţa dejecţiile animalelor, au informat autorităţile locale.

Primăria sectorului 1 a amenajat puncte de distribuţie, cutii metalice, inscripţionate cu mesaje de atenţionare, de unde pot fi luate pungi şi mănuşi din plastic, pe aleile din jurul parcurilor Herestrău, Kiseleff şi pe Şoseaua Nordului.

Persoanele care îşi plimbă animalele de companie în zonele unde primăria a amenjat cutiile cu pungi de platic şi nu le folosesc, riscă o amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei. În zilele următoare vor mai fi amenajate astfel de puncte de distribuţie în toate parcurile din sector, dar şi în alte zone, unde posesorii de animale de companie îşi plimbă patrupedele. Necesarul de pungi va fi completat zilnic.

Proprietarii câinilor şi pisicilor sunt obligaţi, potrivit unei hotărâri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 2005, să aibă asupra lor mănuşi şi pungi de plastic pentru a curăţa dejecţiile fiziologice ale animalelor de companie, atunci când ies cu acestea în spaţii publice, altfel riscă să fie amendaţi.