MENIU

PORTRET DE CANDIDAT: Remus Cernea, prezidenţiabilul verde

Remus Cernea vrea să meargă la CEDO pentru a-şi câştiga dreptul de a candida

Puternic implicat de-a lungul timpului în activităţile organizaţiilor nonguvernamentale, candidatul Partidului Verde ar prefera drept premier o femeie.

A intrat în politică în urmă cu doar două luni. Dar vrea să fie preşedintele României. Remus Cernea e cel mai tânăr dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale de duminică – are doar 35 de ani şi o bogată activitate în rândurile societăţii civile.

Este preşedintele Asociaţiei Umaniste Române, iar timp de cinci ani a fost directorul executiv al Asociaţiei Solidaritatea pentru libertatea de conştiinţă. Publicist, apărător al drepturilor minorităţilor sexuale şi separaţiei statului de biserică, Remus Cernea a intrat în campania prezidenţială reprezentând Partidul Verde.

Cu o platformă ecologistă în spate, Cernea a declarat recent pentru REALITATEA.NET că dacă ar ajunge preşedinte ar propune premier o femeie sau pe economisul Liviu Voinea.

Într-un interviu pentru REALITATEA.NET, Cernea a declarat că nu are de gând să-şi schimbe înfăţişarea. \"La părul lung nu văd niciun motiv să renunţ. În calitate de preşedinte al României, voi respecta eticheta instituţiei prezidenţiale. În ceea ce priveşte înfăţişarea mea, aici nicio lege de pe lume nu-mi poate impune nimic. Sunt un om liber şi vreau să trăiesc într-o ţară liberă\", a spus Cernea.

Programul său prezidenţial poate fi citit aici.