MENIU

Popoviciu, Pitcovici şi Şerban vor fi cercetaţi în stare de libertate

Foto: zp.ro
Cornel Şerban: Decizia este un prim pas spre normalitate
Puiu Popoviciu: Evoluţa anchetei m-a determinat să îmi fie teamă de fragilitatea urmăririi penale

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, miercuri seară, să respingă ca nefondat recursul DNA împotriva deciziei de cercetare în libertate a fostului şef al DGIPI Cornel Şerban, a ofiţerului Direcţiei Generale Anticorupţie Petru Pitcovici şi a omului de afaceri Gabriel Popoviciu. Decizia este definitivă.

Şedinţa de judecată a durat aproape nouă ore, timp în care au fost audiaţi cei trei. După pronunţarea deciziei ÎCCJ, Cornel Şerban a declarat că decizia Curţii este "un prim pas spre aflarea adevărului, spre normalitate".

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a spus că el a fost "o ţintă pentru Ioan Motoc care a provocat această întâlnire şi care a încercat să creeze un caz". "Evoluţia anchetei m-a determinat să-mi fie teamă de fragilitatea urmăririi penale", a mai adăugat Popoviciu, care s-a declarat "pregătit" să-i facă faţă lui Gigi Becali în cazul în care acesta se va mai adresa organelor de anchetă în legătură cu terenul din Băneasa.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, luni, 30 martie, amânarea procesului, la cererea avocatului lui Şerban, care a solicitat timp pentru a studia dosarul de urmărire penală.

Reamintim că magistraţii Curţii de Apel Bucureşti nu au fost de acord, în noaptea de 25 spre 26 martie, cu arestarea preventivă a celor trei, procurorii, declarând recurs.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticorupţie au luat, pe 24 martie, măsura reţinerii, pentru 24 de ore, a fostului rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti Ioan Alecu, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, a omului de afaceri Gabriel Popoviciu, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave.

Totodată, au fost reţinuţi Cornel Şerban, directorul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI, pentru favorizarea infractorului şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine de foloase şi şeful Diviziei Operaţiuni din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor Petru Pitcovici, pentru favorizarea infractorului.

Totodată, consulul general al României la Milano Tiberiu Dinu, al cărui nume apare în stenogramele acestui dosar, a fost rechemat de la post la cererea premierului Emil Boc.

Dinu a fost chemat, ca martor, şi la Direcţia Naţională Anticorupţie. Marţi, la ieşirea de la sediul DNA, consulul a declarat că nu a fost înştiinţat de decizia premierului de a-l chema în ţară. 

Mai multe articole despre:
DNA proces DGIPI ÎCCJ Cornel Şerban Gabriel Popoviciu