MENIU

Poliţiştii sibieni au urmărit un şofer cinci kilometri şi au tras două focuri de armă pentru a-l opri

Foto: publicradio.org

Poliţiştii sibieni au tras două focuri de armă ca să-l poată opri pe şoferul unei maşini fără plăcuţe de înmatriculare. Oamenii legii l-au urmărit cinci kilometri pe câmp înainte de a deschide focul.

"Am văzut maşinile, veneau cu viteză, au strigat să oprească, n-a oprit, au tras două focuri de armă mai la vale", a declarat un  martor al urmăririi. Elena Welter, poliţistă, a explicat întreaga situaţie: "S-a încercat oprirea maşinii însă conducătorul auto nu a răspuns semnalelor poliţiştilor, motiv pentru care am continuat la urmărirea maşinii şi în final oprirea acesteia. Am fost nevoiţi să folosim armamentul din dotare".

Şoferul maşinii a refuzat să spună de ce nu a oprit la semnalul poliţiştilor. La verificarea cu etilotestul, bărbatului i-a ieşit o alcoolemie de 1,15 miligrame per litru de alcool pur în aerul expirat. Sibianul este o cunoştinţă mai veche a poliţiştilor. Nu mai departe de săptămâna trecută el s-a ales cu dosar penal pentru că şi-a încredinţat maşina unei persoane fără permis.