MENIU

Poliţiştii din Arad organizează o campanie de prevenire a înşelăciunilor cu cartele pre-pay

Foto: www.theapartmentmedellin.com

Poliţiştii de proximitate din Arad au început o campanie de informare a populaţiei cu privire la înşelăciunile cu cartele pre-pay, mergând prin cartiere, după ce mai mulţi oameni au fost anunţaţi că au câştigat diferite premii şi că trebuie să încarce cu o sumă cartela telefonică sau un cont.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad, inspector principal Camelia Tuduce, a precizat, vineri, că de la începutul anului au fost înregistrate mai multe plângeri din partea arădenilor, care au reclamat faptul că au fost înşelaţi prin intermediul unor sms-uri prin care li se solicita încărcarea cartelei telefonice cu valori consistente, pentru a intra în posesia unor premii.

"S-a atras atenţia cetăţenilor cu privire la înşelăciunile cu cartele pre-pay, prin care aceştia sunt anunţaţi că au câştigat diferite premii dacă încarcă o anumită cartelă telefonică sau cont, cu  valori destul de mari. Au fost persoane care au primit mesaje prin care li se cerea să vireze diferite sume de bani în anumite conturi bancare sau să reîncarce cu credit cartele pre-pay, pentru a intra în posesia premiului. Poliţiştii de proximitate au înmânat cetăţenilor pliante şi materiale  educativ-informative", a declarat inspector principal Camelia Tuduce.

Această acţiune a poliţiştilor de proximitate din Arad face parte dintr-un program desfăşurat pe linia prevenirii actelor antisociale. Astfel, au fost desfăşurate 439 activităţi în comunitate şi 135 cu asociaţiile de proprietari, în toate cartierele municipiului.

În primele luni ale acestui an, poliţiştii de proximitate arădeni au rezolvat 174 sesizări şi reclamaţii venite din partea populaţiei, au întocmit 39 de informări adresate instituţiilor cu atribuţii în deservirea cetăţenilor, iar 6.660 cetăţeni au fost primiţi  şi consiliaţi în punctele de consiliere.
Mai multe articole despre:
campanie poliţie cartele prevenire