MENIU

Poliţiştii au dat 2.800.000 de amenzi de la începutul anului

FOTO: RTV
Cele mai multe accidente cu scutere au fost în judeţele Iaşi, Bacău, Buzău şi Dolj

Creşte numărul accidentelor produse de scutere în România. Numai în primele opt luni ale anului au fost peste 500 de accidente atât în mediul urban cât şi în mediul rural.

Cele mai multe accidente cu scutere au fost în judeţele Iaşi, Bacău, Buzău şi Dolj. Studiile arată o creştere alarmantă a accidentelor de scutere, mai ales în mediul rural. Practic, la ţară s-au petrecut cam tot atâtea accidente ca şi la oraş, iar numărul celor care au murit este şi el comparabil.

Studiul realizat de Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei şi Centrul Naţional pentru Integritate arată că în patru cazuri din cinci, accidentele s-au petrecut din vina celor de pe scuter.

O explicaţie este aceea că pentru un astfel de vehicul nu este nevoie de permis de conducere, ci doar de un atestat eliberat de o şcoală de şoferi. Totuşi raportul mai arată că accidentele produse pe drumurile naţionale se află în scădere faţă de anul 2008.

În 2009 în primele opt luni s-au produs în total 1825 de accidente faţă de 2058 în anul precedent. De la începutul anului, poliţiştii au dat aproape 2.800.000 de amenzi contravenţionale.

Cele mai multe sunt pentru viteză, traversare neregulamentară sau neacordarea priorităţii.

Mai multe articole despre:
România accidente oraş scuter