MENIU

Poliţiştii au confiscat 125.000 de pachete de ţigări netimbrate în urma descinderilor de la Moraviţa

Foto: gandul.info
Ghe. Popescu: Marfa provine din magazinele din Vama Moraviţa

Poliţiştii timişeni au descins, luni, în şapte locuinţe din Moraviţa suspecte a fi depozite clandestine de ţigări, de la care s-ar alimenta traficanţi care duc apoi marfa la Arad, Timişoara şi Alba Iulia. Poliţiştii timişeni au confiscat 125.000 de pachete de ţigări netimbrate în urma descinderilor efectuate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Timiş, Marinela Apostolache, valoarea celor 125.000 de pachete de ţigări confiscate este de aproximativ 150.000 de euro. "Poliţiştii fac verificări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, care sunt supravegheate de procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş", a declarat Marinela Apostolache.

Prefectul de Timiş, Mircea Băcală, a declarat, luni că poliţiştii aveau informaţii despre aceste depozite clandestine de ţigări din localitatea de frontieră Moraviţa încă de acum două luni.

"Acţiunile organizate de către Poliţie sunt în baza informaţiilor avute de vreo două luni. Poliţia Judeţeană ne-a comunicat în urmă cu două luni că există câteva depozite clandestine ale traficanţilor de ţigări, de la care se alimentează cei care le duc la Arad, Timişoara, Alba", a spus Băcală. 

Potrivit prefectului, ţigările de contrabandă ar proveni de la magazinele duty-free din vama Moraviţa, acolo unde, în aprilie şi mai, a impus un filtru de control. "Aştept ca cei de la Garda Financiară să finalizeze controlul pe legume şi fructe, pentru ca mai apoi să poată reveni în Vama Moraviţa, ca să verifice duty-free-urile", a mai spus prefectul Mircea Băcală.

Prefectul de Timiş, Mircea Băcală, a declarat că poliţiştii aveau informaţii despre aceste depozite clandestine de ţigări din localitatea de frontieră Moraviţa încă de acum două luni.

"Acţiunile organizate de către Poliţie sunt în baza informaţiilor avute de vreo două luni. Poliţia judeţeană ne-a comunicat în urmă cu două luni că există câteva depozite clandestine ale traficanţilor de ţigări, de la care se alimentează cei care le duc la Arad, Timişoara, Alba. Deocamdată nu am datele controlului, pentru că descinderile sunt în plină desfăşurare", a declarat prefectul Mircea Băcală. 

Potrivit adjunctului şefului Poliţiei Judeţene Timiş, comisarul Gheorghe Popescu, descinderile au avut loc simultan în şapte depozite clandestine. Deocamdată nu a fost nimeni reţinut pentru audieri.

Unii localnici în casele cărora erau organizate depozitele clandestine de ţigări au aruncat cartuşele peste garduri, declarând că nu ştiu cum au ajuns acolo şi cine este proprietarul lor, iar alţii au fugit de acasă.

Potrivit prefectului, ţigările de contrabandă ar proveni de la magazinele duty-free din vama Moraviţa, acolo unde, în aprilie şi mai, a impus un filtru de control. "Aştept ca cei de la Garda Financiară să finalizeze controlul pe legume şi fructe, pentru ca mai apoi să poată reveni în Vama Moraviţa, ca să verifice duty-free-urile", a mai spus prefectul Mircea Băcală.

Mai multe articole despre:
ţigări descindere Vama Moraviţa