MENIU

Poliţia Română a primit o amendă de 35.000 de lei pentru contractul "Logan"

Foto: RTV

Autoritatea pentru Monitorizarea Achiziţiilor Publice a amendat Poliţia Română cu 35.000 de lei în cazul atribuirii contractului privind achiziţia de Loganuri şi a cerut anularea raportului privind procedura de atribuire, se arată în raportul de control al instituţiei.

Raportul Autorităţii pentru Monitorizarea Achiziţiilor Publice se referă la procedura derulată de Inspectoratul General al Poliţiei Române, pentru atribuirea contractelor de achiziţie publică în scopul achiziţiei de autospeciale prin leasing financiar.

În urma verificărilor, a reieşit că membrii comisiei de evaluare a ofertelor nu au solicitat clarificări pentru a avea certitudinea că preţurile din oferta financiară sunt justificate şi reprezintă răspunsul pieţei. "În cazul în care, în urma unei analize de piaţă reiese că propunerea financiară conţinea preţuri ce nu pot fi justificate, decizia comisiei de evaluare a fost viciată", precizează raportul.

În plus, comisia de evaluare nu a uzat de dreptul conferit de lege de a propune conducătorului autorităţii contractante anularea procedurii.

Inspectoratul General al Poliţiei Române a achitat amenda aplicată de Autoritatea pentru Monitorizarea Achiziţiilor Publice, dar a formulat şi o plângere împotriva procesului-verbal la Judecătoria Sector 5, prin care cere anularea sancţiunii contravenţionale.

Primul termen de judecată, în acest proces, are loc la data de 27 ianuarie.

Mai multe articole despre:
amendă Logan Poliţia Română