MENIU

Poliţia avea informaţii despre o posibilă acţiune a clanului Preda în sectorul 6

M. Pitulescu: Unităţile de informaţie ale Ministerului de Interne ne-au informat despre acest conflict
Foto: RTV

Şeful Serviciului de Investigaţii din cadrul Poliţei Capitalei, Mihai Pitulescu, a spus că poliţia deţinea informaţii despre o posibilă acţiune a clanului Preda în sectorul 6.

Echipajele SPIR au putut interveni foarte repede în altercaţia dintre BGS şi clanul Preda, pentru că se aflau în zonă.

Pitulescu a spus că Eugen Preda şi gruparea lui sunt urmăriţi pentru perceperea de taxe de protecţie şi recuperări de datorii. Se pare că aceştia îşi impun proprii oameni ca agenţi de pază în cazinourile şi sălile de joc din sectorul 6.

La incidentul de sâmbătă seară de la Plaza România au participat în jur de 20 de agresori. Dintre cei care au fost reţinuţi, trei persoane au acuzat dureri şi au fost duse la Spitalul Municipal.  

Clanul lui Eugen Preda a mai fost implicat într-un incident violent în vara anului trecut, tot în Plaza România.

În iulie 2008 trei tineri au fost înjunghiaţi de mai multe persoane din clanul Preda. Liderul interlopilor a fost cercetat atunci pentru ultraj, distrugere şi tentativă de omor, însă instanţa nu a fost de acord cu arestarea lui decât pentru 30 de zile.
Cei trei tineri se aflau într-o cafenea din Plaza România şi au fost atacaţi cu săbii şi cuţie. În urma incidentului, au ajuns la spital cu tăieturi grave. În schimb agresorii au reuşit să fugă.

Poliţia a deschis şi atunci o anchetă şi a reţinut patru persoane acuzate de tentativă de omor şi alte fapte de violenţă. Este vorba de Adrian Preda, Bogdan Dumitrache, zis Crocodilu', Andrei Bădulă, zis Moş Ene, şi Lelu Florea zis Copilu'. După un arest de 30 de zile magistraţii Tribunalului Bucureşti au dispus cercetarea în stare de libertate a celor patru membri ai clanului.