MENIU

Poliţia a reţinut trei persoane implicate în conflictul din comuna mehedinţeană Cireşu

Foto: NewsIn

Trei persoane implicate în scandalul de duminică din comuna mehedinţeană Cireşu au fost reţinute de poliţie şi urmează să fie prezentate, luni, instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

"În urma cercetărilor efectuate pentru stabilirea exactă a împrejurărilor în care s-a produs incidentul şi pentru identificarea persoanelor implicate în altercaţia care a avut loc în cursul zilei de 23 august, în localitatea Cireşu, poliţiştii au reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore pe G. Ion, de 38 ani, M. Marius, de 25 ani, ambii din municipiul Drobeta Tr-Severin şi D. Nelu, de 22 ani, din comuna Brezniţa Ocol, judeţul Mehedinţi. Cele trei persoane au fost reţinute şi depuse în arestul I.P.J. Mehedinţi, faţă de acestea poliţiştii continuând cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice, iar în cursul zilei de luni urmează să fie prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă", precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, inspector Nicolae Lohon.

De asemenea, în cauză se efectuează cercetări şi sub aspectul comiterii infracţiunii de ultraj, întrucât, în timpul aplanării conflictului, unui poliţist i-a fost ruptă cămaşa şi un epolet.

Până în prezent, în cauză au fost audiate peste 43 de persoane, iar de la faţa locului poliţiştii au ridicat mai multe arme albe.Cercetările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în conflict, urmând ca, în funcţie de gravitatea faptelor comise, să se dispună măsurile legale faţă de acestea.

Duminică, la manifestările dedicate sărbătorii "Peşterii Topolniţa" din comuna mehedinţeană Cireşu, a izbucnit un conflict spontan între două grupuri de persoane, unul din Cireşu şi celălalt dintr-o comună învecinată, Brezniţa de Ocol. Scandalagii erau înarmaţi cu furci, topoare şi pari.
Mai multe articole despre:
scandal poliţie arest judecată Mehedinţi