MENIU

Poliţia a mai reţinut încă trei dintre autorii atacului armat de sâmbătă, de la Galaţi

FOTO: romanialibera.ro

Poliţiştii au reţinut încă trei dintre autorii atacului armat de sâmbătă după-amiază, din municipiul Galaţi, cei trei urmând să fie prezentaţi Tribunalului cu propunere de arestare preventivă, a declarat, marţi, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Veronica Dumitrache.

"Au fost prinşi încă trei dintre autorii atacului. Ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă, sunt audiaţi acum de procurorul de caz şi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Încadrarea este vătămare corporală gravă, conform articolului 182 Cod Penal, şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, conform articolului 321 Cod Penal", a declarat, marţi, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Veronica Dumitrache. Oficialul nu deţinea, la ora difuzării acestei ştiri, datele de identitate ale celor trei persoane reţinute.

O altă persoană suspectată că ar fi făcut parte din grupul de agresori este căutată de poliţişti. "În cazul ultimului suspect urmărit, nu există certitudinea că el ar fi făcut parte din grup sau se afla întâmplător în zonă la momentul comiterii agresiunii", a precizat prim-procurorul Veronica Dumitrache.

Aceştia ar fi ultimii patru membri ai grupului care i-a atacat, sâmbătă după-amiază, în plină stradă, pe doi bărbaţi, tată şi fiu, care au ajuns la spital în urma agresiunilor. În cazul primilor trei atacatori identificaţi, oamenii legii au făcut deja demersuri procedurale importante.

Judecătoria Galaţi a emis, duminică, un mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Marcel Precupeţu, de 21 de ani, cel care a folosit un pistol cu gaze în atacul de sâmbătă din cartierul gălăţean Micro 18. El a fost introdus în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, complicitate la lovire şi alte violenţe şi complicitate la vătămare corporală gravă, potrivit Poliţiei.

În acelaşi timp, procurorii au propus emiterea unor mandate de arestare în lipsă pe numele altor doi atacatori identificaţi până acum, Mihăiţă R., de 19 ani, şi Alexandru Robert I., de 15 ani, învinuiţi de aceleaşi fapte ca şi Marcel Precupeţu.

Mai multe articole despre:
Galaţi Poliţia tribunal atac armat