MENIU

PNL a decis: Îl susţine pe Geoană în turul al doilea şi pe Johannis premier

<descriere>
PNL doreşte crearea unei majorităţi pentru susţinerea lui Klaus Johannis în funcţia de premier

Liberalii îl susţin pe Mircea Geoană, candidatul Alianţei PSD-PC la prezidenţiale, în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Anunţul a fost făcut de preşedintele liberalilor Crin Antonescu în urma şedinţei Biroului Politic Naţional al partidului.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că se doreşte crearea unei majorităţi pentru susţinerea numirii lui  Klaus Johannis în funcţia de premier. Ludovic Orban a fost însărcinat cu negocierea unui acord politic cu PSD. Relu Fenechiu a fost desemnat negociator coordonator al programului de guvernare.

\"Crearea unei majorităţi parlamentare pentru susţinerea ca premier a lui Klaus Johannis, elaborarea eunui program de guvernare care să scoată românia din criză,  susţinerea lui Mircea Geoană pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale în condiţiile în care se va semna un acord politic bazat pe principiile fundamentale ale PNL, obiectivele majorităţii nou create sunt următoarele: Scoaterea României din criza politică, economică şi morală, Asigurarea stabilităţii politice şi morale a României, Asigurarea bunei guvernări a României bazată pe principiile competenţei, transparenţei corectitudinii şi cheltuirii transparente a banului public, Reformarea clasei politice,  Refacerea prestigiului internaţional al României\". Aceasta este hotărârea Biroului Politic Central al PNL citită chiar de şeful partidului Crin Antonescu care a primit de la acelaşi for statutar mandat pentru declaraţii, semnarea de acorduri politice, negocieri.

Ludovic Orban şi Romeo Stavarache va coordona eforturile de campanie în turul lui al PNL, a mai anunţat Antonescu care a amintit şi de susţinerea UDMR pentru un guvern Johannis.

Crin Antonescu a spus că nu s-a făcut un bilanţ al rezultatelor de la alegeri, dar a subliniat că îl vede ca pe un succes.