MENIU

Pneumologii vor testarea pentru depistarea sindromului de apnee în somn

Foto: flickr.com

Pneumologii clujeni au cerut introducerea în legislaţia din România a obligativităţii testării pentru depistarea Sindromului de Apnee în Somn (SAS) a celor care doresc obţinerea unui permis de conducere auto.

Doina Todea, pneumolog în cadrul Clinicii de Pneumoftiziologie "Leon Daniello" din Cluj-Napoca, susţine că o treime din accidentele rutiere sunt cauzate de pacienţi care suferă de o formă a SAS, iar probabilitatea ca un bonav de SAS să cauzeze un astfel de incident la volan este cu 2-7% mai ridicată decât în cazul unor persoane sănătoase.

"Ne-am bucura dacă înainte de obţinerea permisului testarea pentru SAS să fie inclusă în examinările anterioare. (...) Cam o treime din accidentele rutiere se datorează unor asemenea pacienţi", a afirmat Doina Todea.

O diagnosticare cu SAS durează o noapte, iar pacientului i se montează un aparat de mărimea unui aparat de măsurare a tensiunii. Acesta aparat colectează sforăiturile, gradul de oxigenare, frecvenţa cardiacă, iar aceste date oferă pneumologilor posibilitatea de a diagnostica pacientul şi de a determina gradul de severitate al bolii. Nu toţi bolnavii necesită montarea aparatului, deoarece, după triaj, se poate determina dacă pacientul este sau nu suspect de apnee.

Todea susţine că pacientul tipic diagnosticat cu SAS este o persoană de sex masculin, vârstă medie, supraponderal, cu gât scurt şi gros, cu somnolenţă accentuată, care sforăie. "Acest sindrom apare mai frecvent la persoanele obeze. Colaborăm cu Centrul de Nutriţie şi Boli Metabolice, iar serviciile ORL ne trimit pacienţi, tocmai pentru că sforăitul patologic este un simptom. Pacienţii care suferă de SAS au şi o serie de suferinţe cardiologice", a mai afirmat pneumologul clujean.

Clinica de Pneumoftiziologie "Leon Daniello" din Cluj-Napoca diagnostichează pacienţi cu SAS de trei ani, are două aparate de diagnosticare şi 460 de persoane în evidenţă, însă Todea susţine că majoritatea bolnavilor nu vin la medic decât atunci când e destul de târziu. Diagnosticarea cu SAS se mai face în centrele din Bucureşti, Iaşi şi Timişoara.

Citeşte şi Şoferii ar putea rămâne fără maşini dacă sunt prinşi circulând cu peste 50 de kilometri peste limita legală