MENIU

Plasturele cu nicotină ajută la vindecarea rapidă a rănilor, iar migdalele la scăderea colesterolului

Sursa: descopera.ro

Plasturele cu nicotină ajută la vindecarea rapidă a rănilor, iar migdalele ajută la scăderea colesterolului. Acestea sunt rezultatele unui studiu realizat în Germania.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că, folosit cu patru săptămâni înaintea unei operaţii, plasturele ajută la vindecarea rapidă a rănii. De asemenea, studiul a arătat că un consum zilnic de migdale reduce cu peste 30% nivelul de colesterol din organism, informează Daily Mail.

Se ştie faptul că fumatul este cunoscut ca fiind un factor de risc pentru persoanele care suferă o operaţie, deoarece toxinele din tigară reduc cantitatea de oxigen din sânge. Pentru ca rana provocată în urma unei operaţii să se vindece rapid, este necesară o cantitate mare de oxigen, deoarece oxigenul ajută la producerea de noi ţesuturi. Vindecarea rănii după operaţie este considerată una din cele mai des întâlnite complicaţii la fumători.

Concluziile studiului au arătat faptul că doar 14% dintre fumători care au folosit astfel de plasturi au avut probleme cu vindecarea rănii provocate de operaţie, iar 28% dintre cei care nu au folosit plasturii au avut complicatii la vindecare rănii.

Mai multe articole despre:
răni fumător colesterol nicotină plasture Migdale