MENIU

Petru Pitcovici nu poate părăsi ţara, a decis, definitiv, instanţa

Foto: gardianul.ro

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, marţi, recursul procurorilor împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti de ridicare a interdicţiei de a părăsi ţara pentru fostul ofiţer DGA, Petru Pitcovici, iar decizia este definitivă.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, pe 28 iunie, plângerea fostului ofiţer Petru Pitcovici împotriva rezoluţiilor procurorilor şi a decis ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara, însă decizia a fost atacată cu recurs.

Procurorii au prelungit, pe 18 iunie, interdicţiile lui Petru Pitcovici, Cornel Şerban şi Gabriel Popoviciu de a părăsi ţara.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticorupţie au luat, pe 24 martie, măsura reţinerii, pentru 24 de ore, a fostului rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Ioan Alecu, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, a omului de afaceri Gabriel Popoviciu, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave.

Totodată, au fost reţinuţi Cornel Şerban, directorul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI, pentru favorizarea infractorului şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine de foloase şi şeful Diviziei Operaţiuni din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, Petru Pitcovici, pentru favorizarea infractorului.

Totodată, consulul general al României la Milano, Tiberiu Dinu, al cărui nume apare în stenogramele acestui dosar, a fost rechemat de la post la cererea premierului Emil Boc.