MENIU

Peste o sută de oameni au protestat sâmbătă în Parcul Tineretului

Foto: RTV
Oamenii sunt nemultumiţi că pe cele două hectare retrocedate se vor construi blocuri cu 2 şi 3 etaje

Protest în Capitală pentru salvarea spaţiului verde! Peste 100 de persoane s-au adunat sâmbătă dimineaţă în parcul Tineretului din Bucureşti, nemulţumiţi că 20.000 de metri pătraţi au fost retrocedaţi. Terenul va fi folosit pentru construirea de blocuri.

Oamenii sunt nemultumiţi că pe cele două hectare retrocedate se vor construi blocuri cu 2 şi 3 etaje.

Organizaţiile neguvernamentale avertizează că planul urbanistic de detaliu cât şi celelalte autorizaţii de construcţie emise pentru viitoarele construcţii sunt ilegale. De altfel, ordonanţa 114/2007 interzice construirea pe spaţiile verzi. Primarul sectorul 4, care a emis planul urbanistic de detaliu pentru cele două hectare trece acum de cealaltă parte a baricadei.

''PUD-ul nu semnifică nimic. Ce semnifică este planul urbanistic general emis de Primăria Capitalei generale şi planul urbanistic zonal. Astăzi probabil am trezit un balaur care dormea de foarte mult timp'', a declarat primarul sectorului 4 Cristian Popescu Piedone.

Terenul din parcul Tineretului a fost retrocedat în urmă cu două săptămâni. Femeia care a obţinut cei 20.000 de metri pătraţi deţinea mai multe parcele dispersate, pe care nu putea construi. În schimbul lor ea a primit un singur lot, de doua hectare, la marginea parcului.