MENIU

Peste 900 de români au fost diagnosticaţi cu gripă nouă

Foto: htl-wireless.com

Numărul total al cazurilor de gripă nouă a ajuns, în România, la 907. Majoritatea cazurilor răspund bine la tratament, însă au apărut şi bolnavi cu complicaţii. Două femei sunt internate în stare gravă la Spitalul de Pneumofiziologie din Iaşi.

Emil Boc a anunţat că Guvernul a aprobat o producţie de zece milioane de doze de vaccin pandemic produs de Institutul Cantacuzino, primele vaccinări fiind aşteptate pe 26 noiembrie, în acest sens grăbindu-se procedurile de testare. Premierul a ţinut să le mulţumească medicilor care stau peste program, susţinând că se vor căuta soluţii pentru plata orelor suplimentare.

Cele mai multe dintre cazurile depistate au fost în judeţele Botoşani, Galaţi şi Suceava. Celelalte cazuri au fost confirmate în judeţele Bacău şi Vaslui, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ şi Prahova, Cluj şi Argeş. Din totalul pacienţilor, peste 360 se află sub tratament.

Ministerul Sănătăţii a precizat, pe 7 noiembrie, că din pricina gripei au fost suspendate orele de curs în mai multe clase.

Astfel, în judeţul Botoşani, nu se mai fac ore în câte o clasă din Liceul "Dimitrie Negreanu", Şcoala nr. 11 şi Şcoala nr. 8, în Suceava, într-o clasă a Liceului Teologic, iar în Vaslui, în câte o clasă din Liceul "Ştefan Procopiu" şi din Liceul "Gheorghe Roşca Codreanu". De asemenea, au fost suspendate cursurile, pentru o săptămână, la o clasă din Şcoala nr.11 Turnu Severin şi la una din Liceul Don Orione Oradea.  

Tot din pricina gripei, în Galaţi, au fost suspendate cursurile la Grupul Şcolar Radu Negru (patru cazuri confirmate în trei clase diferite) şi la Facultatea de Ştiinte Economice din Universitatea Dunărea de Jos.

Primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 din România a fost confirmat pe 23 mai, la o tânără întoarsă din SUA.

Campania naţională de vaccinare împotriva gripei porcine va începe la 26 noiembrie. Primii vor fi vaccinaţi elevii, studenţii şi personalul medical. Pentru a putea vaccina şi copiii între 6 luni şi 6 ani, categorie de risc care nu va fi acoperită de vaccinul produs la Institutul "Cantacuzino", autorităţile vor cumpăra 500.000 de doze de vaccin din străinătate, de la producătorul GlaxoSmithKline.