MENIU

Peste 2,5 milioane de români au celebrat duminică Paştele

Foto: NewsIn
Catolicii din întreaga lume sărbătoresc Învierea
Catolicii din Suceava au participat la slujba de Înviere în număr foarte mare

În România, peste 2,5 milioane de creştini au sărbătorit duminică Paştele Catolic.

Credincioşii au celebrat, sâmbătă noapte, Învierea Domnului, prima mare sărbătoare din an. Oamenii s-au adunat în bisericile catolice din judeţele Cluj, Mureş, Harghita, Covasna, Sibiu, Bihor, Suceava sau Braşov, pentru a lua lumină de la preoţi.

Catolicii din Bucovina au celebrat Învierea la Mănăstirea Cacica din judeţul Suceava. Într-o atmosferă plăcută, mai ales că vremea a fost frumoasă, comunitatea poloneză a participat la slujbă, unde oamenii au luat lumină de la preoţi şi au spus "Hristos a înviat!".

Catolici din Braşov au participat la o procesiune pe străzile oraşului.  

Cel puţin o mie de clujeni s-au pregătit sufleteşte pentru Înviere. Oamenii au cântat în drum spre biserică. Unii dintre ei au revenit după mulţi ani în ţară pentru a petrece Paştele.

Maghiarii din Miercurea Ciuc au venit şi ei să ia lumină. Preoţii au sfinţit apa pentru că, de Paşte, are loc şi taina botezului pentru cei care au intrat în comunitatea catolică.

La Târgu-Mureş, la finalul slujbei, în semn de ascultare, credincioşii au înconjurat sfintele lăcaşe, după care au plecat spre case ducând cu ei Lumina Sfântă.

Şi la Oradea, sute de oameni au participat la Liturghia de Paşti de la Catedrala Romano-Catolică. 

Mai multe articole despre:
slujbă catolici Paşte catolic Florii Înviere liturghie